Sim only; wat moet je ermee?

Published on Author silvio

Er komt vanuit consumenten en bedrijven steeds meer aandacht voor sim only abonnementen. Ook op de televisie worden er diverse reclames gedaan om mensen over te halen om een abonnement af te sluiten. Vaak zitten er zeer goede deals bij voor je. Maar wat is het nu eigenlijk en waarom zou je het afsluiten? Dat is wat we in het artikel van vandaag gaan behandelen.

Wat is sim only?

sim only abonnementenAls we naar de naam gaan kijken, dan kun je er misschien al wel een beeld bij maken. Je neemt een abonnement, waarbij je enkel een sim kaart krijgt. Nu is de sim kaart zelf natuurlijk niet waar je voor betaald, je betaald voor het gebruik van het netwerk. Bijvoorbeeld om mee te kunnen bellen, smsen of mobiel internetten. De providers levert er dus geen telefoon bij af, daar zul je zelf voor moeten zorgen. Deze telefoon kun je los kosten, maar bijvoorbeeld ook als tweedehands.

Ook is het vaak mogelijk om je huidige telefoon te behouden en over te stappen. Je doet dan nog gewoon een poosje met je telefoon en betaald alleen voor het abonnement. Als je de abonnementen van sim only gaat vergelijken met vergelijkbare abonnementen met een telefoon, dan ben je vaak veel voordeliger uit! De telefoonbedrijven rekenen altijd iets voor de telefoon, wat zit verwerkt in de abonnementsprijs per maand.

Beste deal en vaak per maand opzegbaar

Als je een normaal abonnement afsluiten, dan is het heel gebruikelijk dat je een jaar of zelfs een tweejarig abonnement afsluiten. Je zit er dus voor een bepaalde periode aan vast. Dat is natuurlijk niet erg, maar sommige mensen willen liever wat vrijheid. Alhoewel er ook genoeg jaarlijkse contracten voor sim only zijn, is er vaak ook de mogelijkheid om per maand een abonnement af te sluiten. Je kunt dan opzeggen wanneer je wilt en zit dus helemaal nergens aanvast!